Sari la conținut

Protest la Protecţia Consumatorilor

Comisarii spun că de patru ani salariile au rămas aceleaşi, asta deşi volumul de muncă este tot mai mare, iar numărul angajaţilor tot mai mic. În prezent, instituţia funcţionează la cotă de avarie, cu doar câteva echipe, care răspund solicitărilor făcute de cetăţenii din tot judeţul. 

„Deci până în două ore noi putem protesta, până ne obţinem revendicările noastre. Deci suntem hotărâţi? Eu zic că da. Da, mergem până la capăt”, spune liderul protestului. 

Timp de două ore, angajaţii de la Protecţia Consumatorilor au stat în faţa sediului şi au întreupt activitatea, în semn de protest. Oamenii spun că principala lor nemulţumire a lor este salariul mic.

„Am ajuns la maxim, să vă spun că iau în mână 2100 de lei, după 19 ani de muncă, studii superioare, ca să vă daţi seama ce salarizare există la ANPC şi inclusiv la CJPC Timiş”, explică o angajată OPC.

„Suntem în număr prea mic de angajaţi, la un judeţ  atât de mare cum este Timişul, cu mulţi operatori economici, cu multe reclamaţii. Avem acţiuni pe ţară pe care trebuie să le facem şi atunci, cu un aşa volum mare de muncă, eu consider că e necesar şi o retribuire pe măsura eforturilor noastre”, adaugă o colegă.

În prezent, Comisariatul Regional din Timişoara funcţionează la cotă de avarie. Doar nouă angajaţi răspund solicitărilor consumatorilor. Fiecare dintre aceştia se ocupă, zilnic, chiar şi de 20 de plângeri.

„Nu ne ajung nici măcar cele opt ore de la serviciu. Ne luăm acasă, cercetăm reclamaţii pentru a putea soluţiona reclamaţiile petenţilor”, povestește o altă angajată.

Dacă situația nu se va schimba în cel mai scurt timp, oamenii vor continua să protesteze.

„Ca să mă exprim plastic, ne-a ajuns cuțitul până la os. Nu mai putem continua așa, nu mai putem. Cu siguranță că dacă nu ne obținem aceste revendicări, aceste obiective nu ni le vom atinge, mergem până la capăt, până la declanșarea inclusivă a procedurilor de grevă”, explică Daiana Mărgărit, lider regional de sindicat.

Acum, reprezentanţii Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorului Timiş aşteaptă răspuns la scrisoarea deschisă înaintată premierului Dacian Cioloş şi preşedintelul României, Klaus Iohannis, în care cer ca revendicările lor să fie soluţionate.

Reporter: Mihaela Crețu

Operator: Adrian Ionescu