Scriitorii și artiştii locali susţin „Timişoara - Capitală Culturală Europeană"

Data publicării:
ungureanu prima

Timişoara este o capitală culturală" - afirmaţia le aparţine artiştilor din oraşul de pe Bega care consideră că acesta are şanse reale să devină centrul cultural al Europei. „Dacă privim lucrurile dinspre Uniunea Scriitorilor, Timişoara este capitala culturală a Europei. Au trăit aici scriitori fundamentali pentru Europa, au trait scriitori mari pentru România, au scris cărţi definitorii pentru Timişoara", afirmă Cornel Ungureanu, președintele Uniunii Scriitorilor din Timiș.

Pe lângă artişti, autorităţile locale au semnat deja protocoale de susţinere a candidaturii oraşului şi cu liderii partidelor politice, cu rectorii universităţilor din Timişoara, dar şi cu managerii instituţiilor de cultură din oraşul de pe Bega.

„Acest proiect este unul al comunităţii şi nu al unei instituţii anume, nici măcar al instituţiei primăriei. Şi de aceea eu insist cu acest demers în care capacitez toate resursele Timişoarei", anunță Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Pe de altă parte, artiştii au profitat de întâlnirea cu primarul Timişoarei şi ca să-i prezinte acestuia problemele cu care se confruntă.

„Pentru viitor, dacă acest proiect se va pune în derulare, avem nevoie de un spaţiu pentru artiştii de creaţie. Nu ascund nici faptul că acum un an era să fim scoşi din acest spaţiu pe care îl avem acum, cu multe eforturi l-am reobţinut înapoi, dar pe viitor, dacă acest proiect se va derula, sperăm să obţinem mai mult de la Primărie", a declarat Janos Szekernyes, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici Timişoara.

Bugetul Timişoarei pe 2014, alocat culturii, este de peste de 13 milioane de lei.

reporter: Miodrag Hojda
operator: Mihai Pop
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri