Sari la conținut

Șefă de la Protecția Copilului, anchetată

Timp de aproape doi ani, Sorina Bucurescu a fost administrator la cinci blocuri din Timișoara. În tot acest timp, în loc să achite facturile de apă și căldură, femeia a băgat banii încasaţi de la locatari în buzunar, spun procurorii.

„În calitate de administrator și-a înușit sumele de bani aferente achitării facturilor emise de furnizorii de utilități, cauzând un prejudiciu de 165 de mii lei”, a explicat Mihaela Pop, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș.

În aceste condiţii, locatarii au fost nevoiţi să îşi plătească a doua oară pentru aceleaşi facturi ca ca să nu rămână fără apă și căldură. Oamenii spun că nu se aşteptau la aşa ceva, cu atât mai mult cu cât femeia le inspira încredere tocmai pentru că lucra la o instituţie de stat.

„ La Protecția Copilului cred că lucrează. Calorul, apa, gazul... își însușea banii. Pentru oameni în vârstă să rămâi fără căldură e ceva”.

„A luat banii și a plecat și nu a mai venit și era neplătit”.

„Noi am achitat lunar, senini, nu știam că ea ne escrozhează”.

Conducerea Federaţiei Asociaţiilor de Locatari spune că oamenii au şi ei partea lor de vină.

„Asociația nu funcționeză cum trebuie, în sensul că lasă ștampila la administrator, în sensul că comisia de cenzori nu verifică nici lunar, nici trimestrial absolut nimic”, spune Petru Olariu, președintele Federației Asociațiilor de Locatari Timișoara.

Femeia a fost trimisă în judecată de procurori pentru delapidare și fals în înscrisuri. Cât despre instituţia la care lucrează,  iar până în acest moment, instiuția la care lucrează nu a sancționat-o în vreun fel. Oamenii își vor putea recupera banii doar dacă o dau judecată.

Reporter: Vlad Ungar

Operatori: Andrei Marina, Adrian Ionescu