Semne de circulaţie greu de văzut pe străzile Timișoarei. Risc maxim de accidente

Data publicării:
semne 1

”Suntem la aproximativ 30 de metri de colţ, încă nu se vede semnul. Abia acum începe să se zărească ceva din semnul Cedează Trecerea. Uitaţi, suntem în dreptul colţului şi abia acum se vede, la doi metri de colţ, se vede practic semnul. Vii cu viteză, nu ai cum să opreşti”, ne spune unul dintre conducătorii auto. În această intersecţie, pe acelasi sens de mers, sunt montate două indicatoare rutiere, care îi obligă pe şoferi să acorde prioritate. Niciunul nu este însă vizibil de crengile copacilor din zonă. Aflăm că ”tot timpul sunt aici accidente, în stradă, în colţ”.

O altă stradă din Timişoara, aceeaşi problemă. Pe partea dreaptă observăm, cu greu, trei semne de circulaţie. Dacă mai înaintăm puţin şi ne oprim în faţa lor, reuşim să identificăm doar primele două semne. În ceea ce îl priveşte pe cel de-al treilea, ne este imposibil să ne dăm seama despre ce semn este vorba.

 

În aceste condiţii, conducătorii auto recunosc că, şi dacă ar vrea, nu ar putea ţine cont de uunul sau altul dintre indicatoarele rutiere: ”Nu, nu ai nicio şansă să îl vezi”, ”Nu îl iei în calcul, că nu ai cum”.

Nu numai crengile copacilor obturează vizibilitatea şoferilor, ci şi jardinierele cu flori. Autorităţile admit că amplasarea indicatoarelor rutiere lasă de dorit.

 

Viceprimarul Traian Stoia pune degetul pe rană: ”Noi vrem să fim Capitală Culturală Europeană, dar, în primul rând, trebuie să ne facem ordine în circulaţie. Sunt o grămadă de semne de circulaţie care nu se văd din cauza vegetaţiei sau din cauza florilor atârnate într-un loc greşit. Trebuie făcute aceste comisii, care să verifice”.

Autorităţile au format de aproape două săptămâni echipe care verifică amplasare semnelor de circulaţie. Până la finalizarea controalelor şi luarea unor măsuri, şoferii trebuie să fie cu ochii în patru.

CITEȘTE ȘI Complexul Studenţesc din Timișoara: intersecţia în care toate semnele de circulație se contrazi

reporter: Adina Iriza
operatori: G. Ştefăniţă/ A. Lungu/ V. Jiva
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri