Sari la conținut

Slalom rutier din cauza reparațiilor de pe bulevardul Take Ionescu din Timișoara 

”Foarte nasol, ocolim foarte mult, jențile le îndoim din cauza asta, trebuia lucrat pe rând la o bandă, asfaltată cealaltă. Acum am venit din Cârțan , am făcut slalom printre gropi”. Șoferii spun că trebuie să facă slalom încercând să ocolească tronsoanele decopertate. Dar cum, din metru în metru lipsește o bucată de asfalt, acest lucru e aproape imposibil: ”Stânga-dreapta, stânga-dreapta, frână”, ”Mașini stricate, trafic greoi”, -Dacă erau semnalizate erau mai ușor de ocolit? ”Nu erau mai ușor de ocolit, dar măcar le vedeai și încercai să nu intri în ele”, - Cum puteți ocoli gropile? ”Încet și dai în ele”.

Şi ambulanţele sunt nevoite să reducă viteza pe bulevardul Take Ionescu. Bulevardul nu a mai fost asfaltat în totalitate de mai bine de zece ani, iar pe unele porţiuni în carosabil se formaseră denivelări.

”E foarte necesară lucrarea, nu pentru că au apărut gropi, pentru că ele încă nu au apărut, dar există posibilitatea să apară în următoarele luni din cauza ploilor de primăvară”, susține Dan Diaconu, viceprimarul Timişoarei.

Lucările vor fi gata, spun autorităţile, în aproximativ zece zile.

reporter: Sorina Covlea
operator: George Ștefăniță
editor web: Călin Țenche