Sari la conținut

Solidaritate cu diaspora

Protestatarii au format o coadă simbolică în jurul Pieţei Victoriei, locul în care s-a desfăşurat Revoluţia din 1989. Oamenii au ieșit în stradă și pentru a-i încuraja pe românii de peste graniță să voteze și la următoarele alegeri, garantând că votul lor contează pentru cei de acasă.

"Suntem aici ca să arătam Rmâniei și diasporei că nu sunt singuri, că cei care susțin bugetul României și produsul intern brut, și îl măresc prin munca lor sunt, pur si simplu, desconsiderați", spune directorul "European Bridge to Europe", Beniamin Lup.

Piroska Bogdan, membru al Societății Timișoara: "Diaspora a votat, a vrut să voteze, a stat în ploaie, în frig, ore intregi și n-au fost lăsați în cabinele de vot".
De asemenea, timișorenii ieșiti în stradă au cerut demisia ministrului de externe Titus Corlăţean.

Este cea de-a doua acţiune de protest organizată la Timişoara, după ce, duminică, aproximativ 30 de persoane au ieşit în stradă, ca să tragă un semnal de alarmă cu privire la felul în care au decurs alegerile prezidenţiale în diaspora. Alte două astfel manifestaţii au fost deja anunţate pentru 8 şi 15 noiembrie. 

Reporter: Corina Sfia
Operator: Dan Șoșdean
Editor Web: Răzvan Bulacu