Start la o carieră de inginer la Căile Ferate Germane

Data publicării:
n1630 20start 20la 20o 20cariera 20la 20caile 20ferate 20germane 20120313 20timisoara-54402

Absolvenţi ai universităţilor din vestul ţării, bine pregătiţi şi pasionaţi de inginerie, au luat deja startul unei cariere în compania responsabilă de cea mai complexă infrastructură de cale ferată din Europa. Încântaţi de ce au învăţat acolo, au venit acasă pentru a-i convinge şi pe alţii să urmeze acelaşi drum.

34.000 de angajaţi întreţin cea mai complexă infrastructură de cale ferată din Europa, cu 39.000 de trenuri pe zi, 64.000 de kilometri de linii, 4.300 de dispecerate şi aproape 800 de tunele. Dintr-o astfel de echipă face parte, de vara trecută, şi Renata. După o prezentare făcută în facultare, compania germană a convins-o imediat. Şi-a trimis CV-ul, iar după un proces de selecţie în care s-a ţinut cont de cunoştinţele de limba germană şi de baza tehnică, a fost acceptată.

Renata a venit la Timişoara pentru a le arăta şi altora ce înseamnă o carieră la Căile Ferate Germane, companie ce le oferă absolvenţilor noştri salarii care pornesc de la 42.000 de euro pe an.Oferte sunt însă şi pentru studenţi: burse de 200 de euro pe lună pentru cei din ani terminali. Pentru a le deschide acestora apetitul, germanii i-au invitat la un seminar tehnic.

Studenţilor li s-a explicat cum comunică trenurile, pentru ca transportul să se facă în siguranţă, dar şi de ce este nevoie de tehnologie de ultimă generaţie.

Pentru aceasta însă, e nevoie de angajaţi cu viziune.

Căile ferate germane caută, în ţara noastră, ingineri de proiectare, diriginte de şantier, dar şi şefi de district. Înainte de angajare, tinerii pot opta pentru un curs intensiv de limba germană, iar în primul an, sunt incluşi într-un program de pregătire profesională.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri