Strada cu cont pe Facebook

Data publicării:
strada cu facebook

Oamenii au recurs la acest gest pentru că nu mai suportă să circule prin gropi şi noroi. Primarul salută iniţiativa şi promite reparaţii în această primăvară.

Aceasta este pagina de Facebook a străzii Ioan Slavici din Timişoara. Câţiva locuitori au strâns fotografii cu starea proastă a şoselei şi le-au postat pe reţeua de socializare. E incercarea lor de a convinge autoritățile să repare asflatul și trotuarele.

 „Denivelări, reparații de mântuială, lipsa refugiilor pentru stațiile de autobuz generând coloane de mașini, gropi noi, care apar de la o săptămână la alta. Lipsesc informații publice cu privire la existența unui proiect de reabilitare (...)  Zonele de pe marginea carosabilului arata mai rău că în Africa, cu mașini parcate haotic, liniile de tramvai tăiate sau îngropate”, scriu oamenii pe Facebook.

„Gropi! zici că-i Bangladesh aici. Mergeţi şi mai sus să vedeţi ce-i acolo. Vă rupeţi maşina”, spune un șofer.

„Îi nasoală, nașpa. Nu se face nimic. Nu se lucrează. Măcar să o peticească. Ca și restul. Că până la urmă toate străzile în România sunt peticite”, povestește un timișorean.

O problemă sunt şi staţiile de autobuz. Oamenii aşteaptă mijloacele de transport în noroi.

„Nu au făcut nici canalizare pentru apele astea pluviale să se scurgă. Te stropește, vedeți!”, adaugă un alt locuitor din zonă.

„În anul 2009 pe strada Ioan Slavici s-a introdus sistemul de canalizare. Apoi municipalitatea a asfaltat-o. Acum este un chin pentru şoferi că treacă pe aici din cauza gropilor care îi întâmpină chiar de la intrarea pe stradă” - Caterina Ledrer, reporter Digi24 Timișoara.

Metoda adoptată de locuitorii de pe strada Ioan Slavici este pe placul primarului Timişoarei. Acesta a promis că artera va fi reparată începând cu luna martie şi are şi o explicaţie pentru starea jalnică a carosabilului: prea multe lucrări edilitare.

„Acolo se va intra cât de curând cu covor asfaltic. Strad a ajuns aşa pentru că nu s-au putut face lucrările pe care le vom face în perioada următoare întrucât au fost foarte multe intervenţii: ba la gaz, ba la lucrările Aquatim. Şi atunci nu avea sens să venim cu asfalt şi în final să fie peticit asfaltul”, a explicat edilul-șef al Timișoarei, Nicolae Robu.

O modernizare completă nu este în programul autorităţilor. Strada este principala intrare în Timişoara din partea de vest şi este traversată de toţi locuitorii comunelor de lângă oraş.

Reporter: Caterina Ledrer

Operator: Adrian Ionescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri