Studenți din Timișoara, la curățarea plajelor de pe litoralul românesc

Data publicării:
unsr 1





”Vara anului 2013 a adus un număr impresionant de turiști, iar în weekendul acesta sunt așteptați peste 200.000 de doritori de distracție la mare. Plajele din stațiunea Costinești, pe langă sursa inepuizabilă de distracție și voie bună, ascund, din păcate, o mulțime de resturi menajere lăsate de către turiști, după nopți și zile petrecute în nepăsare. Preț de o oră, toți turiștii au ajutat cei peste 100 de voluntari în colectarea deșeurilor de pe plajă, crescând astfel gradul de coștientizare a tinerilor asupra efectelor negative pe care neglijența și nepăsarea le au asupra litoralului românesc”, a comunicat UNSR.



 

Studenți de la Matematică și Informatică, Economie și Administrarea Afacerilor, Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării din cadrul UVT au luat parte la această acțiune de ecologizare. ”S-a dorit a fi un semnal de alarmă pentru plajele pline de gunoaie, pentru ca toți tinerii să nu le mai arunce la întâmplare, ci la coș”, ne-a precizat Ioan Drăghia, vicepreședinte UNSR.

 

Acțiunea a fost reușit: s-au adunat circa 140 de saci cu gunoaie, însumând o cantitate de deșeuri de ordinul tonelor. ”Sperăm că aceste activități să aibă un efect pe termen lung și invităm tinerii să ni se alăture și în cadrul următoarelor proiecte!”, spun cei de la UNSR.

editor web: Călin Țenche 
foto: UNSR 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri