Sari la conținut

”Tehnologie” cu asfalt peste pământ bătătorit, pe străzi din Timișoara 

- Domnule primar, aici sunt fisuri?
- Da, aici sunt.
- Nu e în regulă.
- Păi eu asta vă spun, să ne spuneţi unde sunt.
- Am venit abia 100 de metri.
- Notaţi, domnul Ganciov, numărul de casă în dreptul căreia... numărul 16, uitaţi.

Cornel Ferche este inginer constructor şi locuieşte pe una din străzile recent asfaltate. El susţine că lucrările sunt făcute greşit, iar împreună cu primarul a inspectat una dintre arterele refăcute: „A compactat pământul cu piatră. S-a mai adus nişte balast, a aruncat nişte ciment, aşa. Şi a venit şi a turnat asfaltul. Deci, nu are nicio rezistenţă".

În replică, primarul Nicolae Robu îşi apără investiţiile şi dă asigurări că lucrările sunt de calitate. Garanţia pentru fiecare stradă este de doi ani. „Tehnologia este pământ şi piatră spartă. Ţine, sunt mai multe străzi realizate în Timişoara în această tehnologie şi rezultatele au fost foarte bune", susține Nicolae Robu.

Astfel de lucrări au fost făcute pe străzile Emil Racoviţă, Euripide, Legumiculturii, Jupiter şi Traian Simu. Valoarea lucrărilor a fost de aproape 700.000 de lei. Anul trecut, în zonă au fost finalizate lucrările de extindere a reţelei de canalizare. În următoarela săptămâni şi alte străzi de pământ vor fi asfaltate prin aceeaşi metodă. Este vorba despre străzile Dimitrie Dinicu, Pavel Stoica, Neajlov, Nicolae Stoica de Haţeg, intrarea Coşarilor şi Agricultorilor.

reporter: Miodrag Hojda
operator: George Ştefăniţă
editor web: Călin Țenche