Timișoara: pregătiri pentru... clasa pregătitoare

Data publicării:
clasa pregatitoare 3

Unele şcoli din Timișoara au cerut mai puține clase decât anul trecut.Nu au suficient spațiu pentru ca toți elevii să învețe de dimineață. Este cazul Liceului Pedagogic din Timişoara, care va avea trei clase pregătitoare.

„E posibil să fie și depășiri. Ne-am bucura dacă n-ar fi. Pentru că școala este deja supraaglomerată, și avem și clase de gimnaziu care învață după-amiază, lucru care este mai puțin comod și eficiența studiului e puțintel mai mică. Deci, vom vedea câți se vor înscrie, sunt bineveniți dacă au domiciliul în zonă", afirmă Elena Jebelean, director adjunct al Liceului Pedagogic „Carmen Sylva" Timișoara.



La liceul german din oraș va fi introdus un test de limbă. „În anul școlar precedent am avut inițiat șase clase, cererea a fost foarte mare, în final, la ora actuală avem șapte clase pregătitoare. Anul acesta, selecția se va face și cu un test de limbă germană", ne precizează Elena Wolf, directorul Liceului „Nikolaus Lenau" Timișoara.

„Anul trecut am avut un număr de 260,25 clase pregătitoare, anul acesta avem un număr de 261. Creșterea nu este foarte mare. Trebuie să ținem cont și de faptul că există situații în care în unitățile de învățământ numărul de copii recenzați este mai mic decât anul trecut, deci practic clasele sunt echilibrate și noi ne așteptăm ca această cifră de școlarizare să fie îndeplinită", este declarația Aurei Danielescu, inspector școlar general adjunct Timiș.

Afișarea circumscripțiilor se va face în 17 februarie, iar în perioada 24 februarie-14 martie părinții își pot înscrie copiii la școala de care aparțin.

reporter: Miodrag Hojda
operator: Viorel Jiva/ Adrian Hrișcu
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri