Sari la conținut

Umiliți și mai aproape de liga secundă

Demiterea lui Cristi Pustai a fost de bun augur pentru FC Botoșani, care a făcut spectacul cu Poli Timișoara, pe propriul teren. Fără victorie în ultimele 3 etape, gazdele au avut prima ocazie după șapte minute, când Vașvari a tras puțin pe lângă. Cabrera a trecut și el pe lângă deschiderea scorului, dar Strauss a fost atent, mingea a ajuns la Fulop, care a fost faultat de Torres în careu, iar arbitrul Chivulete a acordat penalty pentru gazde. Vașvari a transformat fără emoții. Fulop putea să dubleze avantajul botoșănenilor, dar Strauss a avut un reflex bun.

Și oaspeții au beneficiat de un penalty îndelung contestat de cei de la  Botoșani. Goga a executat lovitura de la 11 metri și a stabilit scorul de la pauză, 1-1. Călătoria de 16 ore cu trenul până la Botoșani i-a afectat pe timișoreni în repriza a doua. Ngadeu a înscris pentru 2-1 după o fază fixă, apoi Matulevicius a intrat în locul lui Hadnagy pentru a contribui la umilința bănățenilor. Atacantul lituanian a avut nevoie de 2 minute pentru a-l învinge pe Strauss.

„Am intrat bine, am făcut prima atingere și am dat gol și deja am făcut 3-1 și a fost mai ușor și pentru echipă”, a spus, la final, Deivydas Matulevicius.

Fostul jucător al Pandurilor și-a trecut în cont dubla, după o centrare a luI Ivanovici. Interimarul Alin Bordeanu a fost inspirat la schimbări. Introdus în minutul 74, Bujor a marcat pentru 5-1. Patru minute mai târziu, Cabrrera a ajuns la patru reușite în acest sezon după ce a înscris pentru 6-1. Timișorenii puteau să marcheze și ei, dar portarul gazdelor a avut o intervenție bună.

„Normal că e dezamăgirea mare, e una dintre umilințe majore pe care le-am suportat ca și antrenor dar dacă vrei să realizezi ceva în viață, nu se poate cu astfel de atitudine”, a admis Petre Grigoraș, antrenorul lui ACS Poli Timișoara.

Botoșani joacă tot pe propriul teren, în etapa a șasea din play-out, cu liderul CSMS Iași. Poli are meci la Timișoara cu surpriza Voluntari. Ilfovenii merg în Banat după 3 victorii consecutive.