Droguri în cor | Canabisul din ciorapi

Data publicării:
droguri in cor
Scenariu de comedie, așa arată operațiunea prin care cei doi muzicieni de la Filarmonica din Timișoara au vrut să devină peste noapte dealeri profesioniși de droguri. Ei au susținut în fața procurorilor că, întorși din turneul din Olanda de unde au cumpărat stupefiantele, le-au găsit pe un câmp lângă Timișoara. Au stat ascunse în ciorapii unuia din artiști... până când, din lipsă de clienți, cei doi au căzut în plasa unui investigator sub acoperire.

„Potrivit anchetatorilor cei doi membri ai filarmonicii din Timișoara ar fi plănuit să se îmbogățească de pe urma drogurilor înainte și să plece în turneu. Unul dintre ei ar fi contribuit la afacere cu 400 de euro.” - Vlad Ungar, reporter Digi24 Timișoara.

Între concertele pe care le-au susținut în Olanda, muzicienii ar fi cumpărat drogurile și le-ar fi trimis în țară prin cineva, înainte ca ei să se întoarcă în România, tocmai ca să nu fie prinși cu drogurile la vamă.

„A menționat, însă, că drogurile nu au fost introduse nici de el, nici de Agache Mario în țară, ci au fost livrate pe un câmp din localitatea Săcălaz de unde el le-a ridicat și le-a adus la domiciliul său”, se arată în rechizitoriul DIICOT.

Mai obișnuiți cu muzica lui Chopin decât cu mirosul cannabisului, cei doi angajați ai Filarmonicii și-ar fi dat seama că nu au clienți după întreaga desfșășurare de forțe pin care au introdus substanțele interzise în țară. Disperați că rămân cu marfa nevândută, au căzut în plasa primului investigator sub acoprire, un anume Sergiu care le-a oferit 11 mii de euro.

„La domiciliul inculpatului Păuna Mihai Cosmin, […] acesta a predat de bună voie organelor de poliție o pereche de ciorapi în interiorul cărora se găseau 29 comprimate de culoare galbenă [...], un număr de 35 cartoane colorate tip timbre, o substanță vegetală presată de culoare maro, cu miros specific hașișului și un fragment vegetal susceptibil a fi cannabis” - se arată în rechizitoriul RATT.

Conducerea Filarmonicii „Banatu”l va stabili ce măsuri va lua cu privire la cei doi angajați abia în momentul în care instanța va da o sentință definitivă.

„Am o hârtie de la DIICOT prin care este specificat că este... că au fost încarcerați, deci au fost în închisoare, ca atare nu puteau fi pontați. La ora actuală, sunt în arest la domiciliu, deci nu frecventează Filarmonica”, admite Ioan Gârboni, directorul Filarmonicii „Banatul”.

Cei doi artiști au fost ridicați de oamenii legii în luna decembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Un medic de 78 de ani spune că a întinerit cu 20 de ani respectând doar 4 reguli simple
Digi FM
Hollywoodul, la Wimbledon. Julia Roberts, Tom Cruise, Pierce Brosnan și alte staruri de cinema, în tribune la...
Pro FM
Cum a aflat Bob Marley că are cancer la 32 de ani. A încercat și tratamente "neortodoxe", dar a murit cu o...
Film Now
Record! Care este prima franciză animată din istorie care depăşeşte încasări de 5 miliarde de dolari
Adevarul
Furnizorii de energie cer re-liberalizarea pieței de electricitate și gaze naturale
Newsweek
Amenințări fără precedent la televiziunea rusă: Bucureștiul, lovit de rachete. De ce e nervos Putin?
Digi FM
Lamine Yamal a fost susținut de iubită la finala EURO 2024. Imaginile cu cei doi tineri au făcut furori pe...
Digi World
Deşertul Atacama din Chile, cel mai arid din lume, a fost acoperit de flori. Cum se explică fenomenul
Digi Animal World
„Fantoma” unui câine a fost surprinsă pe camerele de supraveghere. Imaginile au stârnit o dezbatere în mediul...
Film Now
Sarah Michelle Gellar, mesaj sfâșietor după moartea lui Shannen Doherty: „Doare atât de tare pentru că a fost...
UTV
Cele mai spectaculoase tinute de la “nunta secolului”. Iulia Vantur s-a numarat printre invitati