Sari la conținut

Memorial de schi în Masivul Retezat

Competiţie de schi în Masivul Retezat. 50 de concurenţi de toate vârstele au participat la evenimentul organizat în memoria unui fost alpinist şi salvamontist.

Cei 50 de concurenți au fost împărțiți pe categorii de vârstă. Cei mai determinați, dar și cei care au avut parte de cea mai mare susținere au fost copiii de până la 7 ani. Cei mici au luat foarte în serios proba de slalom.

„Cum ți s-a părut proba asta? Ușoară, mi-o plăcut. E prima ta participare la un concurs? da, n-am mai participat până acum la niciun concurs”, spune unul dintre participanți.

„Cum a fost concursul azi? Bine. Tu de cât timp schiezi? De câți ani? De 4 ani”, adaugă un alt micuț.

„Am mai participat la un concurs acum 2 ani și mi s-a părut ok, și pârtia, și jaloanele au fost puse bine”, a completat o altă participantă.

Concursul de la Râușor îi este dedicat lui Nelu Schiau, un fost alpinist și salvamontist din Retezat.

„A fost printre primii pionieri ai acestei zone, a fost cel care a avut în gând și a și pus umărul la realizarea acestei pârtii de schi. A fost unul dintre cei mai buni și mai eficienți șefi de formație pe care i-a avut salvamontul hunedorean”, povestește Ovidiu Bodean, șef Salvamont Hunedoara.

„Mi-a fost prieten bun. Un bun alpinist, a fost în echipa campioană a României în anii 70”, spune cel mai vârstnic participant la memorial.

În afara diplomelor și medaliilor, concurenții au primit echipamente de schi, dulciuri și obiecte de papetărie.

Stațiunea Râușor este situată la 1.200 de metri altitutine în masivul Retezat și este stațiunea montană preferată a celor care caută liniște și relaxare în aer curat.