Nu uită de unde a plecat

Data publicării:
alex olah
S-a format în Timișoara și s-a dezvoltat în Statele Unite ale Americii. Acum evoluează în Belgia, însă nu uită niciun moment de unde a plecat. La 23 de ani, baschetbalistul Alexandru Olah va înființa o școală de baschet non-profit și va reabilita mai multe terenuri de baschet din Timișoara. Cum arată proiectul său, aflăm în rubrica sport.

După patru ani în campionatul universitar american, la Northwestern Wildcats, timișoreanul Alexandru Olah a semnat în Belgia, la Mons și a impresionat în prima parte a sezonului. N-a uitat însă niciun moment de unde a plecat și vrea să dea înapoi comunității. Internaționalul de 23 de ani va pune bazele unei școli de baschet non-profit în Timișoara, chiar din acest an.

„Vreau să ajut copiii să își urmeze visele. Vreau să le ofer aceleași șanse pe care le-am avut și eu: să merg în State, să învăț acolo să joc baschet acolo, sau să crească, să își urmărească visul de a fi un baschetbalist profesionist. Toți banii pe care îi primi, prin donații sau sponsorizări o să fie reinvestiți în ei”, povestește Alexandru Olah.

Proiectul gândit de jucătorul format la CSS Bega Timișoara mai cuprinde și amenajarea mai multor terenuri de baschet outdoor în capitala Banatului.

„Un astfel de teren ar trebui să devină o amintire, îndată ce proiectul lui Alexandru Olah va prinde contur. Timișoreanul își dorește ca orașul de pe Bega își dorește să aibă cât mai multe terenuri de baschet în viitor” - Claudiu Sav, reporter Digi24 Timișoara.

„Nu există un loc deschis publicului unde să se poată juca baschet. Iar pentru copii e mai greu să închiriezi o sală să te joci cu prietenii tăi, să te duci să te joci și să te îndrăgostești de baschet. Cu câteva sponsorizări încercăm să construim un teren de baschet, iar cu ajutorul Primăriei îmi propun, cel mult, până în vară să fie construit deja unul”, continuă Alexandru.

Proiectul demarat de Alexandru Olah poate fi consultat pe site-ul personal, www.alexolah.com , acolo unde baschetbalistul a postat și un videoclip de prezentare, iar cei ce doresc să îl sprijine pot dona sau face sponsorizări.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri