Sari la conținut

Primăria Timișoara, nouă amendă de la ISC

Primăria din Timișoara a fost amendată cu 10.000 de lei de Inspectoratul de stat în construcții.  Asta pentru că edilii nu au făcut, anul trecut, expertiza care să ateste siguranța porții de intrare în oraș, de pe Calea Aradului. Este a treia sancțiune încasată de municipalitate. De asemenea, inspectorii au constatat că autoritățile nu au readus structura la faza de dinaintea cosmetizării, o altă obligație impusă de ISC.

Poarta de intrare în Timișoara de pe Calea Aradului a ajuns în atenția Inspectoratului de Stat în Construcții, după ce construcția similară de pe Calea Lugojului s-a prăbușit în timpul furtunii furtunii violente din septembrie anul trecut. Ambele structuri fuseseră cosmetizate în 2015 în același mod şi de aceeași firmă. Inspectorii în construcții au impus administrației orașului să dea jos toate plăcile adăugate în timpul lucrărilor de modernizare, pentru că reprezentau un pericol.

 ”Primăria Timișoara a fost obligată să realizeze o expertiză pentru a vedea dacă poarta de pe Calea Aradului este sigură. Administrația timișoreană nu a făcut nici până acum acest lucru, aşa că a primit o amendă de 10.000 de lei”, relatează Caterina Ledrer, jurnalist Digi24 Timișoara.

Noua amendă vine după un control cerut de Prefectura Timiș. Totul după ce, în urmă cu o săptămână, vântul puternic aproape că a smuls bucăți de tablă de pe poarta din Calea Aradului şi a fost nevoie de intervenția pompierilor pentru a înlătura pericolul. Acum, noul termen până la care Primăria Timișoara trebuie să realizeze expertiza tehnică este 30 aprilie

„Bucățile care reprezentau pericol de desprindere în data de 12.03.2018, reprezintă partea de închidere superioară a fermei cu zăbrele, care nu a fost degajată integral de cei care au executat lucrările în data de 07.11.2018" - sursa: IJC Timiş.

Pentru toate acestea primăria a mai încasat, anul trecut, încă două amenzi în valoare totală de 60.000 de lei. 20.000 de lei a primit şi firma care a executat prost lucrările de modernizare. Așadar, din bugetul local s-au dus pe apa sâmbetei aproape 300.000 de lei - sancțiunile şi reabilitarea făcută în zadar. Primăria Timișoara nu a vrut să comenteze pe marginea acestui subiect.

reporter: Caterina Ledrer
operatori: Mihai Pop, Dan Petcu