Sari la conținut

Promisiuni de noi autostrăzi

O nouă autostradă va lega Timişoara de Bucureşti! Asta este promisiunea făcută de premierul României. Mihai Tudose a spus că Guvernul are în plan să construiască o autostradă care să plece de la Timişoara, să treacă prin judeţul Caraş-Severin, să ajungă lângă Craiova şi apoi să se lege de Capitală. Proiectul face parte dintr-un portofoliu de construire a altor 3 şosele de mare viteză, în valoare de 10 miliarde de euro, spune premierul.

”Şi o autostradă pe care noi vrem să o facem, să plece din Bucureşti, Craiova, pe la Caraş, să se închidă la Timişoara. Toate sunt discutate cu BERD-ul, toate acestea sunt discutate cu Banca Mondială şi ne apucăm de treabă. Dacă le pornim, nu ne mai opreşte nimeni", a declarat Mihai Tudose.

”Promisiunea premierului vine în contextul în care în vestul ţării sunt tronsoane de autostradă nefinalizate. Mai sunt în lucru 3 loturi între Lugoj şi Deva care însumează 70 de kilometri, iar acestea fac parte din culoarul IV pan-european care leagă Timişoara tot de Bucureşti”, relatează  Caterina Ledrer, jurnalist Digi24Timişoara.

Noua autostradă promisă de Guvern ar urma să plece din Timişoara, să traverseze judeţul Caraş-Severin, să se lege de Craiova, iar din capitala Olteniei şoseaua de mare viteză va merge până la Bucureşti.

Şoferii din vestul ţării spun că sunt sătui de promisiunile Guvernului, mai ales că autostrada nu este finalizată nici măcar până la Deva.

”Nu e credibil. (Reporter: De ce spuneți asta?) Păi nu a terminat-o nici pe asta ce să mai facă încă una”, a spus un șofer.

”Niciodată nu va face nimic” - șofer.

”Nu sunt în stare să le facă pe astea pe care le-au început, darămite pe alea care vor să le facă” - șofer.

”E de râs. (Reporter: De ce?) Că nu se poate”, a spus un alt șofer.

Viitoarea autostradă care va lega capitala Bantului de Bucureşti face parte dintr-un proiect ce presupune construirea altor 3 șosele de mare viteză în România. Premierul vorbeşte despre costuri de 10 miliarde de euro, bani ce ar urma să fie alocaţi din fonduri europene sau de Banca Mondială.