Spitalul Judeţean Reşiţa, a treia zi de proteste

Data publicării:
protest

Mai mulți angajați ai Spitalului Județean din Reșita au protestat, ieri, pentru a treia zi la rând, după ce oamenii s-au trezit cu veniturile diminuate, în urma reducerii sporurilor. Asistentele medicale, infirmierele, farmaciștii, brancardierii, personalul TESA din spitale nu au beneficiat de mult-promisele creșteri salariale din sistemul de sănătate, ba din contră, au rămas şi fără o parte din sporuri.

Aproximativ 30 de angajați ai Spitalului Județean Reşiţa au ieșit în curtea unității sanitare, pentru a îşi arăta nemulțumirea faţă de scăderile salariale. Personalul auxiliar din spital nu doar că nu a beneficiat de majorări, ca medicii sau asistentele, dar li s-a tăiat chiar şi 50% din sporuri.

Alături de protestatari se află şi medicii spitalului. Chiar dacă ei au beneficiat de măriri de salariu, aceștia spun că, fără infirmiere, asistenți sau brancardieri, nici ei nu pot să îşi facă meseria.

”Nu este fair play, nu este echitabil să se facă astfel de nedreptăți. Pentru un medic nu lucrează singur, asistenta nu lucrează singură. Lucrăm cu toții lucrăm într-o echipă, dacă vrem ca societate, ca viaţa medicală să meargă bine”, a declarat  dr. Anton Ursu,  şeful Secţiei UPU, Spitalul Județean Reşiţa.

Şi liderul de sindicat din spitalul reșițean se află în aceeași situație. Deși teoretic a beneficiat de mărire, la buzunar se simte prea puțin.

”Am avut 50%, am 15%. Mi-a crescut salariul de bază cu 1.400 de lei şi am luat în mână cu 1 00 de lei mai mult”, a declarat Maria Galescu, preşed. sindicatului din Spitalul Jud. Reşiţa.

Este pentru a treia zi la rând când angajații spitalului din Reşiţa protestează în curte, după reducerea sporurilor.

reporter: Caterina Ledrer/ operator: Dan Şoşdean

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri