Care sunt cele mai frecvente cauze pentru nașterea prematură

Data publicării:
dr emel nuraltay
Dr. Emel Nuraltay, medic specialist Obstetrică-ginecologie

Ultimele săptămâni de sarcină sunt esențiale pentru dezvoltarea fătului. Copiii care vin pe lume înainte de termen sunt considerați prematuri. Ce presupune nașterea prematură într-o maternitate, discutăm cu dr. Emel Nuraltay, medic specialist obstetrică-ginecologie.

Nașterea prematură are loc înainte de săptămâna 37 de sarcină și implică un risc crescut de complicații pentru nou-născut, pentru că ultimele săptămâni sunt esențiale pentru dezvoltarea fătului. Micuții care vin pe lume înainte de termen au nevoie de o îngrijire medicală specială, pentru că plămânii lor nu sunt suficient dezvoltați, iar copiii au o greutate mai mică decât ar fi normal și nu sunt încă bine adaptați la viața extrauterină.

Cu toate acestea, dacă nașterea are loc într-un spital competent și cu toate dotările necesare, unde există o secție de neonatologie performantă, cu terapie intensivă neonatală, nou-născuții prematuri vor beneficia de cele mai bune îngrijiri disponibile și de o evaluare medicală completă. În acest fel, starea lor se va stabiliza, complicațiile pot fi prevenite, iar micuții vor fi externați atunci când organismul va fi pregătit să susțină funcțiile vitale fără ajutor medical.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri