Ce complicații poate da o infecție urinară

Data actualizării: Data publicării:
dr catalina trifan
Dr. Cătălina Trifan, medic primar medicină internă

Netratate, infecțiie urinare duc la complicații severe. Femeile, mai ales, experimentează mai des aceste probleme medicale. Când devin infecțiile urinare o urgență medicală și care este tratamentul ne spune dr. Cătălina Trifan, medic primar Medicină internă.

Infecțiile urinare apar prin multiplicarea bacteriană necontrolată la nivelul tractului urinar și afectează uretra, vezica urinară sau rinichii. Manifestările clinice sunt greu de ignorat, pentru că aceste infecții provoacă usturime sau durere la urinare, schimbarea aspectului și mirosului urinei, iar în stadii mai avansate pot să apară și febra sau frisoanele.

În lipsa tratamentului adecvat, o infecție urinară poate să evolueze rapid, provocând complicații severe. Printre acestea se numără litiaza renală, boala cronică de rinichi, prostatita cronică, incontinența urinară, pielonefrita și chiar septicemia, o infecție generalizată, care poate duce la deces. Pentru a preveni aceste situații, pacientul trebuie să se adreseze cât mai repede medicului, pentru diagnosticul și tratamentul corect al infecțiilor urinare.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri