Ce diferențe sunt între PET-CT și un examen RMN sau un examen CT

Data publicării:
dr. Mirela Gherghe, medic primar Medicină nucleară
Dr. Mirela Gherghe, medic primar Medicină nucleară

PET CT este o investigație avansată pentru diagnosticul și monitorizarea cancerului. Cum se desfăşoară această examinare şi care sunt beneficiile pentru pacienţi ne spune conferenţiar dr. Mirela Gherghe, medic primar Medicină nucleară.

PET-CT este o investigație imagistică neinvazivă, care folosește imagini de fuziune între tomografia cu emisie de pozitroni (PET) și tomografia computerizată (CT). În acest fel, se obține o hartă a activității metabolice, care va fi suprapusă peste harta anatomică a zonei analizate, dând astfel medicului posibilitatea localizării cu exactitate a unei tumori primare sau a metastazei. Investigația PET-CT poate fi utilizată și pentru stadializarea bolii sau monitorizarea eficacității tratamentului.

Examinarea PET-CT este recomandată de medicul oncolog, după o documentare clinică solidă. Din echipa medicală implicată în realizarea acestei investigații trebuie să facă parte specialiști în medicină nucleară, dar și medici cu specializare în imagistică medicală, foarte bine pregătiți. De asemenea, tehnologiile ultraperformante utilizate și experiența îndelungată a acestor specialiști contribuie la obținerea unor informații esențiale, într-o manieră superioară investigațiilor convenționale.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri