Ce este radioterapia și când este recomandată această procedură

Data publicării:
dr. Matei Bâră, medic primar radioterapie

Radioterapia este un tratament local pentru tratamentul cancerelor de orice fel. Radioterapia externă oferă astăzi proceduri automate și foarte bine dozate, pentru ca procedura terapeutică să fie sigură, eficientă și precisă. Despre pașii unei ședințe de radioterapie discutăm cu dr. Matei Bâră, medic primar radioterapie.

Radioterapia externă este o metodă de tratament care folosește radiații ionizante emise de un aparat special, numit accelerator liniar. Procedura poate fi recomandată în cadrul managementului multimodal al unor tipuri de cancer, pentru a preveni recidiva bolii și formarea metastazelor, dar și pentru ameliorarea simptomelor.

În prezent, sunt disponibile mai multe tipuri de radioterapie externă, care asigură iradierea țintită a tumorilor, cu protejarea țesuturilor sănătoase din jur. Una dintre cele mai eficiente tehnici de acest fel este radioterapia stereotaxică, care permite administrarea unei doze mari de radiații, cu acuratețe maximă, aspect esențial pentru tratamentul eficient al tumorilor de mici dimensiuni.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri