Ce este trombofilia și cât de des o întâlnim în sarcină

Data publicării:
dr ingrid gheorghe
Dr. Ingrid Gheorghe, medic primar Obstetrică-ginecologie

Printre testele specifice perioadei de sarcină sunt şi investigatiile pentru diagnosticarea trombofiliei. Care este frecvenţa acestei afecţiuni în sarcină şi care sunt riscurile pentru mamă şi făt me spune dr. Ingrid Gheorghe, medic primar Obstetrică-ginecologie.

Trombofilia care apare în timpul sarcinii poate duce la complicații serioase, de la avort spontan până la accident vascular cerebral, atac de cord, embolie pulmonară sau preeclampsie. Afecțiunea este asimptomatică, de aceea analizele din timpul sarcinii, recomandate de medicul ginecolog, sunt esențiale pentru diagnosticul și tratamentul precoce al trombofiliei.

Pacienta care suferă de trombofilie trebuie să fie atent monitorizată în timpul sarcinii și să beneficieze de consulturi multidisciplinare. De asemenea, este important să aleagă pentru naștere o maternitate modernă, care dispune de o secție de terapie intensivă performantă, astfel încât, dacă apar complicații înainte, în timpul sau după naștere, echipa medicală să poată interveni imediat.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri