Ce fel de proceduri cuprinde chirurgia cardiovasculară minim invazivă

Data actualizării: Data publicării:
dr victor costache
Dr. Victor Costache, medic primar Chirurgie cardiovasculară

Intervențiile cardiovasculare minim invazive se pot face astăzi chiar și pentru afecțiunile severe ale inimii. Care sunt procedurile chirurgicale folosite și cât de avansate sunt aceste metode și în România ne spune prof. dr Victor Costache, medic primar Chirurgie cardiovasculară.

Afecțiunile inimii și ale vaselor mari sunt tratate modern prin intervenții chirurgicale minim invazive, care înlocuiesc cu succes clasicele operații cu deschiderea sternului, greu de suportat de pacienți. Chirurgia minim invazivă a inimii asigură rezultate bune pe termen lung, permite o recuperare mai rapidă a pacientului, cu risc redus de complicații, de aceea a devenit principala metodă de tratament pentru anumite afecțiuni cardiace severe.

În anumite situații, când există indicație medicală, operațiile cardiovasculare minim invazive pot fi completate de proceduri de cardiologie intervențională, care se realizează prin abord endovascular în laboratorul de cateterism. În acest fel, numeroase boli ale inimii și ale vaselor mari pot fi diagnosticate și tratate eficient prin proceduri nechirurgicale, salvatoare mai ales pentru pacienții care nu ar putea suporta operația.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri