Ce sunt suplimentele alimentare și ce recomandă medicii în privința lor

Data publicării:
dr doru negru
Dr. Doru Negru, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice

În vremurile moderne suntem martorii unei explozii de suplimente alimentare pe piață care promit vitamine, minerale și alte substanțe recomandate pentru a completa dieta zilnică. Demontăm mituri şi aflăm informaţii utile privind necesitatea acestor suplimente de la dr. Doru Negru, medic primar Diabet, nutriție și boli metabolice.

Alimentația în perioada verii trebuie să susțină adaptarea organismului la condițiile de stres termic. De aceea, specialiștii recomandă, pentru anotimpul cald, o dietă bazată în special pe legume și fructe proaspete, care asigură nutrienții necesari organismului și, totodată, o digestie ușoară. Printr-o astfel de dietă echilibrată, cu alimente care conțin vitamine, minerale și proteine de calitate și cât mai puține grăsimi și carbohidrați, vom fi în cea mai bună formă, fără să avem nevoie de suplimente alimentare.

Pentru a primi sfaturi competente legate de nutriția sănătoasă și pentru stabilirea unui regim alimentar personalizat, este indicat un consult la un medic nutriționist. Acesta va recomanda mai întâi o serie de analize de laborator, care pot identifica eventuale carențe nutriționale și, pe baza rezultatelor, va propune o dietă personalizată, ținând cont de bolile pacientului, de preferințe și de stilul său de viață.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri