Cum poate fi tratată chirurgical obezitatea

Data actualizării: Data publicării:
dr florin turcu

Obezitatea aduce cu sine tulburări metabolice, precum diabetul, ateroscleroza, hipertensiunea. Când obezitatea este severă sau morbidă, operația este unica soluție de rezolvare. Despre chirurgia metabolică discutăm cu dr. Florin Turcu, medic primar Chirurgie generală.

Obezitatea este o boală complexă și severă, pentru că afectează întregul organism și crește riscul apariției unor afecțiuni asociate, în special cardiovasculare, oncologice și endocrine. De aceea, pentru evaluarea și tratamentul corect al obezității este necesară o abordare integrată. Adoptarea unei diete sănătoase, echilibrate și exercițiile fizice zilnice sunt esențiale pentru scăderea în greutate.

În cazurile grave, când schimbarea stilului de viață nu are efectul dorit, iar obezitatea pune în pericol sănătatea pacientului, medicul poate recomanda o intervenție de chirurgie bariatrică. Există mai multe proceduri care pot fi folosite pentru a modifica sistemul digestiv, astfel încât pacientul va consuma o cantitate mai mică de hrană și va pierde în greutate.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri