Dificultățile de respirație și oboseala, semne ale insuficiențe mitrale. În ce constă tratamentul

Data publicării:
dr victor costache
Prof. Dr. Victor Costache, medic primar chirurgie cardiovasculară

Dificultățile de respirație și oboseala pot fi semnul unei insuficiențe mitrale. Este bine ca această afecțiune a inimii să fie diagnosticată și tratată. Despre plastia de valvă mitrală prin proceduri minim invazive, discutăm astăzi cu prof. dr. Victor Costache, medic primar chirurgie cardiovasculară.

Insuficiența mitrală este una dintre cele mai frecvente valvulopatii și, în lipsa tratamentului corect, formele severe pot duce la aritmie sau chiar la insuficiență cardiacă. Cel mai întâlnit simptom al acestei afecțiuni este oboseala, dar pot să apară și alte manifestări clinice, precum dificultățile de respirație, palpitațiile și edemul la nivelul picioarelor.

Formele grave de insuficiență mitrală necesită tratament chirurgical pentru repararea sau protezarea valvei afectate. În urma unei intervenții complexe de chirurgie cardiovasculară, chirurgul va repara valva mitrală care nu mai funcționează normal sau o va înlocui cu o proteză mecanică sau biologică, în funcție de indicația medicală.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri