Durerea în articulație poate semnala o boală numită osteocondrita disecantă. Cum apare și care sunt soluțiile de tratament

Data publicării:
dr. Vladimir Pușcașu, medic primar ortopedie și traumatologie

Durerea în articulație poate semnala o boală numită osteocondrita disecantă. Aceasta afectează mai des articulația genunchiului. Cum apare și care sunt soluțiile de tratament, discutăm cu dr. Vladimir Pușcașu, medic primar ortopedie și traumatologie.

Osteocondrita disecantă este o afecțiune articulară care se manifestă prin moartea osului de sub cartilajul articular, prin lipsa vascularizației. Din cauza necrozei țesutului osos, cartilajul nu mai este susținut, iar fragmente din acesta se deplasează în spațiul articular. Afecțiunea afectează în special articulația genunchiului și se manifestă prin durere de genunchi, inflamație și limitarea mobilității.

Pacienții care manifestă astfel de simptome trebuie să meargă la un consult de ortopedie. Pe lângă examenul fizic și anamneză, pentru stabilirea diagnosticului, medicul folosește și tehnici imagistice ca radiografia, rezonanța magnetică sau tomografia computerizată. Tratamentul are ca scop refacerea funcțiilor articulației, îndepărtarea durerii și reducerea riscului de osteoartrită.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri