Gama de intervenții de care pot beneficia pacienții cu afecțiuni ORL

Data publicării:
dr. Codruț Sarafoleanu, medic primar ORL

Afecțiunile ORL sunt tratate cu succes minim invaziv. În acest fel se realizează operații complexe, inclusiv pentru tumori și reconstrucții laborioase. Despre gama de intervenții de care pot beneficia astăzi pacienții ne vorbește profesor dr. Codruț Sarafoleanu, medic primar ORL.

Chirurgia endoscopică ORL înseamnă tratamente moderne, minim invazive, pentru numeroase afecțiuni otorinolaringologice. Printre acestea se numără sinuzita cronică, polipii nazali, tumorile sinusale și nazale, dar și cazuri foarte complexe de tumori de bază de craniu. Procedurile endoscopice asigură numeroase avantaje pentru pacienți, deoarece sunt efectuate rapid, fără incizii, cu rezultate funcționale foarte bune.

Intervențiile de chirurgie endoscopică ORL vizează de cele mai multe ori afecțiuni rinosinusale, care sunt diagnosticate de un medic supraspecializat în rinologie, dar pot fi indicate și pentru tratamentul tumorilor laringelui sau orofaringelui, cu protejarea corzilor vocale. Abordul minim invaziv asigură o recuperare rapidă a pacientului și un risc redus de complicații, aspect esențial mai ales pentru profesioniștii vocali – actori sau cântăreți.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri