În ce constă evaluarea înaintea operațiilor pe cord

Data actualizării: Data publicării:
dr. Cosima Ionescu, medic specialist Chirurgie cardiovasculară
Dr. Cosima Ionescu, medic specialist Chirurgie cardiovasculară

Vorbim astăzi despre operaţiile pe cord. Dată fiind complexitatea intervențiilor chirurgicale cardiovasculare, pacienţii au nevoie de îngrijirii speciale înainte şi după aceste intervenţii. Despre evaluarea celor propuşi pentru acest tip de operaţii discutăm cu dr. Cosima Ionescu, medic specialist Chirurgie cardiovasculară.

Bolile cardiovasculare constituie o problemă de sănătate publică majoră, fiind în continuare cauza principală de deces din România. Numeroase afecțiuni ale inimii și ale vaselor mari necesită tratament chirurgical. Chirurgia cardiovasculară tratează complicațiile bolilor cardiace ischemice, bolile cardiace valvulare, bolile congenitale de inimă, dar și alte afecțiuni.

Pentru ca intervenția chirurgicală pe cord să se desfășoare în deplină siguranță pentru pacient, sunt necesare, anterior operației, investigații cardiovasculare complete, avansate, în vederea evaluării corespunzătoare a cordului și a vaselor mari. Pe lângă ecografia cardiacă, care furnizează informații precise despre structura și funcționalitatea inimii, procedura diagnostică cea mai valoroasă, prin intermediul căreia se pot vizualiza și evalua vasele sanguine care irigă cordul, este coronarografia. Angiografia arterelor coronare este o procedură minim invazivă de cardiologie intervențională, care se realizează în laboratorul de cateterism cardiac.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri