Tratamente pentru nou-născuții cu probleme: Ce bebeluși pot avea nevoie de terapie intensivă imediat după naștere

Data actualizării: Data publicării:
dr cornelia preda
Dr. Cornelia Preda, medic primar neonatologie

Bebelușii născuți prematur, sau cei cu diverse probleme de sănătate, au nevoie de tratament special imediat după naștere. Secția de terapie intensivă pentru nou-născuți este foarte importantă într-o maternitate. Despre îngrijirea acestor copii discutăm cu dr. Cornelia Preda, medic primar neonatologie.

Neonatologia este specialitatea medicală dedicată îngrijirii nou-născuților, indiferent dacă aceștia vin pe lume sănătoși, prematur sau cu diferite afecțiuni. Printr-o evaluare medicală completă, pot fi descoperite din timp eventuale complicații sau probleme de sănătate, astfel încât micuții să beneficieze imediat de tratamentul necesar și de monitorizare constantă.

Terapia intensivă neonatală este esențială pentru nou-născuții ale căror organe și sisteme nu le pot asigura supraviețuirea. Suportul funcțiilor vitale după naștere este însă dublat de tratamentul necesar pentru a asigura maturarea organelor, mai ales în cazul copiilor născuți prematuri, până la momentul în care acestea pot funcționa singure.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri