Ce scenariu are USL dacă Băsescu nu îl numește premier pe Ponta

Data publicării:
ponta 20basescu 20cotroceni 20resize 20mediafax 20foto 20octav 20ganea-36663

Comunicarea deficitară din timpul procesului de suspendare a președintelui nu trebuie să se mai repete. Senatorul PSD Toni Greblă spune că un rol major în acest sens le va reveni ministrului Justiției și ministrului de Externe, Titus Corlățean. Ei vor călători în marile capitale ale Europei ca să le explice partenerilor care este situația reală.

În încercarea de a-şi construi un profil de premier frecventabil, liderul PSD s-a afişat în ultimele două luni cu preşedintele Franţei, Francois Hollande şi l-a dus la Târgu Jiu pe Martin Schulz, preşedintele Parlamentului European, în colegiul unde candidează la alegerile parlamentare, comentează gândul.info.

A treia suspendare

„Dacă Traian Băsescu nominalizează alt premier, acesta are zece zile să se prezinte cu un guvern. Noul Parlament se întruneşte în maximum 20 de zile, dar nu are termen pentru a accepta sau a respinge guvernul propus. Între timp, Victor Ponta rămâne premier interimar, iar Parlamentul îl poate suspenda pe preşedinte, dacă USL are peste 50%. Cu Crin Antonescu interimar la Cotroceni, se poate schimba şi legea referendumului din care USL vrea să elimine cvorumul de prezenţă”,scriu jurnaliștii de la gândul.info.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri