Sari la conținut
News Alert

Cel mai tânăr regizor premiat cu Oscar

Cineastul Damien Chazelle a fost premiat cu Oscar pentru regia filmului „La La Land”, devenind cel mai tânăr regizor de la Hollywood care a primit trofeul pentru regie. Regizorul în vârstă de 32 de ani a mai fost nominalizat la Oscar în 2015, , la categoria „cel mai bun scenariu adaptat”, cu filmul „Whiplash”. 

89th Annual Academy Awards - Press Room

Foto: Gulliver/ Getty Images

La categoria „cel mai bun regizor” au mai fost nominalizaţi cineaştii Denis Villeneuve („Arrival”), Mel Gibson („Hacksaw Ridge”), Kenneth Lonergan („Manchester by the Sea”) şi Barry Jenkins („Moonlight”).

Damien Chazelle a fost nominalizat la două categorii de către Academia Americană de Film, respectiv  „cel mai bun regizor” şi „cel mai bun scenariu original”.

Cineastul de origine franceză și-a făcut debutul în regie în 2009 cu pelicula „Guy and Madeline on a Park Bench”. El a scris și a și regizat cel de-al doilea film al său, lansat în 2014, „Whiplash”, peliculă bazată pe scurtmetrajul cu același nume din 2013. Filmul a avut premiera la Festivalul Sundance și a primit cinci nominalizări la Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film.