Ryan Gosling e dezamăgit după anunțul nominalizărilor la Oscar. Actorul e onorat că e pe listă, dar se aștepta la altceva

Data publicării:
ryan gosling la premiera filmului Barbie
Ryan Gosling este nominalzat la Premiile Oscar 2024 la categoria el mai bun actor în rol secundar. Sursa foto: Profimedia Images

Ryan Gosling a spus că este „onorat” să fie nominalizat pentru cel mai bun actor în rol secundar pentru „înfățișarea unei păpuși de plastic pe nume Ken”, după anunțul Academiei Americane de Film. Cu toate acestea, actorul declară că este dezamăgit, pentru că „nu există Ken fără Barbie”, transmite BBC.

Actorul Ryan Gosling s-a declarat „dezamăgit” de faptul că Greta Gerwig și Margot Robbie, cu care a lucrat la pelicula „Barbie”, nu au fost incluse în „liga mare” a categoriilor cu nominalizări la Oscar.

Gosling a spus că a fost „onorat” să fie nominalizat pentru cel mai bun actor în rol secundar pentru „înfățișarea unei păpuși de plastic pe nume Ken”.

„Dar nu există Ken fără Barbie și nu există film cu Barbie fără Greta Gerwig și Margot Robbie.”

barbie
Ryan Gosling, America Ferrera, Margot Robbie și Greta Gerwig. Sursa foto: Profimedia Images

Mulți se așteptau ca regizoarea Gerwig și actrița Robbie să fie nominalizate la categoriile „cel mai bun regizor” și, respectiv, „cea mai bună actriță”.

Dar ele au primit recunoaștere la alte categorii: Margot Robbie a primit recunoaștere ca producător, în timp ce Gerwig a fost nominalizată alături de soțul ei Noah Baumbach pentru cel mai bun scenariu adaptat.

„Barbie” este filmul cu cele mai mari încasări din 2023

Într-o declarație pentru CBS, partenerul media american al BBC, Gosling a declarat: „Sunt extrem de onorat să fiu nominalizat de colegii mei alături de artiști atât de remarcabili, într-un an cu atât de multe filme grozave”.

În același timp, actorul le-a descris pe Gerwig și Robbie drept „cei doi oameni cei mai responsabili pentru acest film care a făcut istorie, celebrat la nivel mondial”.

„Nici o recunoaștere nu ar fi posibilă pentru nimeni din film fără talentul, grija și geniul lor. A spune că sunt dezamăgit că nu sunt nominalizate la categoriile lor e prea puțin”, a spus Gosling.

„Împotriva tuturor probabilităților, cu doar câteva păpuși fără suflet, îmbrăcate sumar și, din fericire, fără lenjerie decupată, ne-au făcut să râdem, ne-au frânt inimile, au spart barierele culturale și au făcut istorie. Munca lor ar trebui recunoscută alături de ceilalți foarte merituoși nominalizati”, a mai spus actorul.

America Ferrera este nominalizată la categoria cea mai bună actriță în rol secundar

Cu toate acestea, Gosling a adăugat că este „atât de fericit” pentru America Ferrera – care a fost nominalizată pentru cea mai bună actriță în rol secundar – precum și pentru ceilalți „artişti incredibili care au contribuit cu talentul lor la realizarea acestui film atât de revoluționar”.

Și America Ferrera a spus că a fost „incredibil de dezamăgită” că Gerwig și Robbie nu au fost recunoscute în marile categorii de nominalizări.

În total, filmul „Barbie” a primit opt nominalizări, inclusiv pentru cel mai bun film.

„Oppenheimer” al lui Christopher Nolan - un alt succes uriaș de box office - este în frunte cu 13 nominalizări.

Cillian Murphy, Emily Blunt și Robert Downey Jr au fost nominalizați la premiile pentru cei mai buni actori, iar Nolan pentru cel mai bun regizor.

Pelicula „Poor Things”, despre un copil al cărui creier a fost transplantat în corpul unei femei adulte, a fost al doilea cel mai nominalizat film, cu 11 nominalizări.

Cea de-a 96-a ediție a Premiilor Oscar va avea loc pe 10 martie la Los Angeles.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri