Sari la conținut

PREMIILE OSCAR 2015. "American Sniper", ţinta controverselor

Digi Film şi Digi24 difuzează în exclusivitate pentru România Gala Premiilor Oscar, în 22 februarie, de la ora 02.00.

"American Sniper", cu Bradley Cooper în rolul principal, are şase nominalizări la premiile Oscar. Producţia este adaptarea autobiografiei lui Chris Kyle, fost lunetist în războiul din Irak. Cei mai mulţi critici sunt de părere că filmul nu merită prea multă atenţie.

Ileana Bîrsan, critic de film: "American Sniper", care este superamerican şi superpropagandă, un film care după mine n-ar fi trebuit să fie în lista aia, cu o nominalizare la actor, Bradley Cooper, care iarăşi nu ar trebui să fie pe listă, pentru că joacă extrem de monoton într-un fel.

Soldatul Chris Kyle a fost acuzat de rasism, din cauza unor pasaje din cartea sa. Cu toate acestea, publicitatea negativă vinde întotdeauna, iar "American Sniper" nu face excepţie. A strâns peste 300 de milioane de dolari la box-office, un record absolut pentru luna ianuarie.

Cristian Tudor Popescu: Eroul este luat din realitate, în câte din cazurile alea reale a fost ăsta sigur 100% că respectivul chiar voia să arunce în aer ceva, să omoare un soldat american. (...) Este muşchiulos şi cu sufletul sensibil, ca eroul american standard.

Florentina Ciuverca, critic de film: Pur şi simplu e o glorificare a unei maşini de ucis perfecte. Pot să înţeleg perspectiva militară, dar perspectiva umană mă depăşeşte cu mult şi este mult mai importantă.

Digi24 şi DigiFilm difuzează în exclusivitate pentru România Gala Premiilor Oscar. Aflăm împreună cine sunt marii câştigători în seara de duminică, 22 februarie, începând cu ora 2.00.