RAPORT DE ȚARĂ. Tot mai puțini turiști în stațiunea Amara

Data publicării:
statiune amara

Există însă şi clienţi fideli pentru care băile cu nămol şi fizioterapia au devenit aproape un ritual. Alţii au ajuns aici mai degrabă dintr-o întâmplare, însă spun că nu regretă alegerea făcută. Pe lângă tratament, turiştii spun că este şi un loc în care te poţi relaxa.

Amara a devenit vestită în primul rând prin calitatea nămolului de aici. Puţin ştiu însă care este secretul malului care îi vindecă miraculos de reumatism.

Plantonul sunt nişte gândăcei mici. Intervine un proces de putrefacţie şi formează nămolul din mătasea broaştei şi ierburi şi plante. Deci sunt nişte gândăcei care te şi ciupesc dacă intri în apă. Se formează nămolul ăsta, deci este un proces de putrefacţie”, a explicat Dorina Pîtea, medic primar.

Acum toate hotelurile au fost privatizate. Unii au făcut investiţii, alţii însă îşi aşteaptă clienţii oferindu-le aceleaşi condiţii că înainte de 1989. Autorităţile locale spun însă că trebuie făcut un efort considerabil pentru a repune Amara pe lista celor mai bune staţiuni balneo-climaterice din ţară.

Amara este recunoscută pentru curele de tratat reumatismale, dar pot să vă spun că încercăm să creăm pentru turiştii care vin la Amara momente de relaxare, încercăm să oferim pentru turiştii de weekend, dar şi pentru ceilalţi, momente plăcute”, a afirmat Victor Moraru, primarul din Amara.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri