Papa Francisc s-a împiedicat la întâlnirea cu cardinalii

Data publicării:
15032013 20francisc-55043

Papa Francisc s-a împiedicat în momentul în care s-a ridicat să imbratiseze un cardinal. Deşi toţi cei aflaţi în sală s-au temut pentru un moment că Suveranul Pontif va cădea, acesta şi-a menţinut echilibru şi a continuat audienţa ca şi cum nimic nu s-a întâmplat.

Compătimit de sora din Argentina

Departe de Vatican, in Argentina, ţara natală a Papei Francisc, singura sa soră rămasă în viaţă îl compătimeşte pentru sarcina grea care îl aşteaptă în fruntea Bisericii Catolice. Maria Elena Bergoglio spune că fratele ei nu şi-a dorit niciodată să ajungă pastorul unui miliard 300 de milioane de credincioşi.

Ea spune că nu și-a dorit ca fratele său să ajungă Papă. „L-am întâlnit pe Papa Ioan Paul al II-lea când cardinalii proaspăt numiţi şi-au prezentat familiile. Am îngenuncheat să-i sărut inelul, m-am uitat în sus şi i-am văzut privirea. Atât de plină de iubire şi, în acelaşi timp, de o infinită singurătate. Privirea fratelui meu este plină de iubire şi nu vreau să reflecte singurătate”, adaugă Maria Elena Bergoglio.

În tinereţe, Jorge Mario Bergoglio nu se gândea să-şi dedice întreaga viaţa Bisericii. Se pregătea să devină chimist şi chiar a vrut să se însoare cu o tânără din cartierul în care a crescut, cu care mergea deseori să danseze tango. Şi poate că ar fi făcut-o, dacă la acea vreme părinţii fetei nu s-ar fi împotrivit relaţiei.

Astfel, Jorge Mario Bergoglio a urmat drumul Bisericii şi toată lumea şi-l aduce aminte ca pe un om modest, bând şi milostiv cu cei nevoiaşi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri