Sari la conținut

M. Vanghelie: Mă gândesc cu groază la ce va fi la Primăria Capitalei

 

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

"Este nevoie de niște lideri care într-adevăr să le dea o speranță românilor. Este nevoie de lideri în societatea românească, plecând de la Primăria Capitalei peste tot. Să ajungem la o campanie că oamenii nu vin la vot că nu știu pe cine să voteze? Din păcate. După declarația dlui Dragnea de la Cotroceni, înțeleg de ce e și doamna Firea candidată, înțeleg de ce stânga sau PSD este o chestie, o anexă undeva într-un cui, înțeleg toate lucrurile. Dar totuși bucureștenii au nevoie de niște candidați care au curaj și demnitate și care au și viziune pentru dezvoltarea Bucureștiului", a susținut Vanghelie, într-o conferință de presă susținută la Senat.

Despre candidatul PNL la Capitală, Marian Munteanu, Vanghelie spune că "nu a apucat" să îl cunoască, dar i-a menționat ca exemple de lideri care ar putea conduce Bucureștiul pe fostul președinte Traian Băsescu și pe președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

"Nu am apucat să ne cunoaștem, eu eram prea mic când dânsul (n.r. Marian Munteanu) era în balcon la Universitate. (...) Nu am reușit să ne cunoaștem foarte bine. Dar vă spun că, pe zi ce trece, mă gândesc cu groază la ce va fi la Primăria Capitalei. Pe zi ce trece, eu cred că ar trebui mai multe personalități — că se numește Traian Băsescu, că se numește Călin Popescu-Tăriceanu — oameni care într-adevăr au o viziune despre a conduce o țară și de a conduce o Capitală. (...) Mă uitam cu groază la o emisiune a doamnei Firea, a spus așa: 'Punctul cel mai important este metroul'. Poate metroul între București și Voluntari. Metroul nu este la Primăria Capitalei, iar dacă cineva o întreabă care sunt sumele care ar fi necesare pentru investițiile de la metrou, Primăria Capitalei nu le are nici în 10 ani. Punct. Dânsa vrea să conducă ceva ce nu există momentan", a afirmat primarul suspendat al sectorului 5.

Întrebat dacă va candida la alegerile locale, Marian Vanghelie a arătat că va face un anunț "la momentul potrivit".