Sari la conținut

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Klaus Iohannis: Am făcut o invitaţie pentru dezbateri de acum o lună

 

(FOTO Digi24 HD)

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Întrebat cum răspunde invitației premierului VICTOR PONTA de a lua parte la trei dezbateri în cursa prezidențială pe teme legate de economie, politică externă și Constituție, KLAUS IOHANNIS a răspuns că a el a fost cel care a anunțat intenția de a participa la o dezbatere electorală cu Victor Ponta în cursa prezindențială.

"Am făcut o invitație pentru o dezbatere sau pentru mai multe dezbateri cred că de acum o lună de zile și iată că după o lună de zile și primul ministru s-a gândit să se ocupe de această chestiune. Eu sunt dispus să discut, discutăm proiectele noastre, să discutăm despre economie, despre statul de drept, despre independența justiției, doar că aceste două noțiuni nu prea le-am auzit de la tânărul prim-ministru. Dar sigur, sunt dispus să discutăm orice temă relevantă pentru România și pentru români", a declarat Iohannis la RFI.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Victor Ponta s-a răzgândit în privința dezbaterilor

În legătură cu faptul că Ponta a evocat necesitatea prezenței persoanei propuse pentru poziția de prim-ministru la dezbaterea pe teme economice, candidatul ACL a spus: "Da, la noi este simplu. Ar fi foarte interesant de urmărit cu cine vine domnia sa pentru postul de prim-ministru".

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Liderul PSD, premierul Victor Ponta a anunţat că va propune, pentru turul doi al alegerilor prezidenţiale, să fie organizate cel puţin trei dezbateri publice punctuale, privind politica externă, sistemul constituţional şi, respectiv, viziunea economică, în media diferite, nu la o singură televiziune

La dezbaterea privind economia va trebui să participe, în opinia lui Ponta, şi persoana propusă pentru postul de prim-ministru de către candidatul la Preşedinţie.

El a precizat totodată că, înaintea primului tur al alegerilor, va participa la orice format de dezbatere care permite o confruntare între toţi candidaţii la Preşedinţie, spunând că a greşit anterior, când afirma că nu va participa la vreo dezbatere înaintea primului tur.

Urmăreşte ştirile Digi24 despre ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 şi pe contul dedicat pe Twitter #cotroceni2014!