Sari la conținut

Mesajul lui Traian Băsescu pentru Klaus Iohannis: Vă doresc ca după primul mandat să nu fiți în banca din stânga

"Pentru mine e un moment extrem de important. Este finalizarea a 10 ani de mandat și vă doresc domnule președinte ales ca între primul... ca după primul mandat să nu aveți în banca din stânga ci... să nu fiți în banca din stânga ci fără vechiul președinte în stânga. Cine crede că transformarea României este un proces de 5 ani se înșeală.”

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că îi va transfera noului preşedinte ales, în această perioadă de tranziţie, toate dosarele importante, acelaşi lucru urmând să îl facă şi consilierii săi.

"Sigur, nu va fi uşor mandatul dumneavoastră, domnule preşedinte ales, vă voi transfera tot ceea ce ştiu, aşa cum am stabilit, într-o perioadaă de tranziţie, care începe astăzi", i-a transmis Traian Băsescu lui Klaus Iohannis.

Şeful statului a menţionat că această perioadă de tranziţie este o noutate a mandatului prezidenţial.

"Îmi aduc aminte, cu domnul preşedinte Iliescu schimbul s-a făcut pur şi simplu în 15 minute, am schimbat locatarul de la Cotroceni", a adăugat el.

Traian Băsescu a ţinut să precizeze că acum, prin organizarea timpurie a alegerilor, există posibilitatea unei perioade de tranziţie, în care fiecare consilier, pe domeniul lui, să transfere dosarele.

"Eu însumi voi transfera dosarele importante către domnul preşedinte Klaus Iohannis", a afirmat Băsescu.

Şeful statului a menţionat că sunt instituţii care s-au modernizat, adăugând că nu are nicio reţinere să spună că instituţiile care într-un fel sau altul au ţinut de preşedintele României, au făcut paşi înainte.

"Avem prea multe instituţii care, urmare a jocului politic, la nivel guvernamental, încă nu sunt reformate", a afirmat Traian Băsescu.  

Traian Băsescu: „Uneori trebuie să forţezi la limită Constituţia pentru a te opune.”

Traian Băsescu i-a mulțumit președintelui ales și pentru "o problemă personală": nu dorea ca, la finalul mandatului său, stânga să domine toate instituțiile statului.

Traian Băsescu și-a încheiat discursul în stilul caracteristic: "O să încep să strâng mâinile de la stânga la dreapta, ca să mă apropii simbolic de ușă. "