Sari la conținut

Republica Moldova: 7.000 de oameni au votat în primele trei ore. Oamenii sunt nemulțumiți de organizare

Niciuna din măsurile luate față de primul tur nu a înleșsnit să grăbească procesul de vot din Chișinău. 7000 de oameni au votat în primele trei ore de la deschiderea urnelor.

La secțiile de votare din capitala Republicii Moldovei numărul persoanelor care vor să voteze este de 4-5 ori mai mare față de cel din primul tur.

O femeie intervievată de reporterul Digi24 a spus că la ora 8 a mers la o secție de votare unde a așteptat o oră și jumătate, apoi la altă secție de votare aflată la 70 de kilometri, în Cimișlia, ca să voteze, apoi s-a întors la Chișinău.

Organizarea lasă de dorit”, spune femeia.

Tot la Chișinău a votat și secretarul de stat Bogdan Aurescu.

M-am aşezat la coadă la ora. Am stat la rând, împreună cu toţi ceilalţi care aşteaptă să îşi exercite dreptul de vot, aproximativ o oră şi trei sferturi. Procesul de vot, aşa cum l-am constatat personal, s-a desfăşurat fără incidente, atmosfera este foarte calmă, aici la Chişinău oamenii sunt răbdători, sunt calmi, sunt foarte veseli”, a spus Bogdan Aurescu, secretar de stat în MAE.

Oamenii, care au îndurat frigul de la primele orele ale dimineţii pentru a reuşi să voteze, l-au contrazis însă pe diplomat.

Cam slabă organizarea, de multişor stăm la rând, de 3-4 ore”, a spus un bărbat.

„Nu au putut să mai deschidă o secţie?”, a adăugat un alt bărbat.

„Mulţi cetăţeni, mulţi prieteni, mulţi colegi de-ai mei nu au venit la vot pentru că nu au condiţii umane cu aşa organizare şi aşa alegeri”, a afirmat un alt bărbat nemulțumit.

„Trebuie să fie o civilizaţie normală pentru a vota. Nu să stea lumea ore întregi să îngheţe aici. Ruşine, e o mare ruşine pentru România”, a subliniat un alt votant.

„Era o coadă de cel puţin 1000 de paşi”, este o altă mărturie.

„De fiecare dată e aceeaşi problemă. De 20 ani nu s-a schimbat nimic”, spune o altă persoană aflată la rând.

Cele mai multe persoane sunt în Capitala Moldovei. De ce au deschis 30 de secţii de votare, dintre care doar 4 în Chişinău? Asta e şi dovada relei organizări”, a spus un alt bărbat.

Urmăreşte ştirile Digi24 despre ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 şi pe contul dedicat pe Twitter #cotroceni2014!