1.500 de camioane au intrat în țară pe la Giurgiu, sunt cozi de kilometri din cauza formalităților de trecere a frontierei

Data publicării:
tir politia frontiera fb
FOTO: Facebook Poliția de Frontieră

1.500 de camioane au ajuns, în ultimele 24 de ore, la PTF Giurgiu, precizează Poliția Frontieră, care adaugă că se formează coloane de aproximativ 7 kilometri, întrucât în Bulgaria, sunt oprite camioanele pentru ca apoi să li se permită continuarea călătoriei grupat, către punctul de frontieră.

Pe teritoriul Bulgariei, la Punctul bulgar de încasare a taxei de pod şi cântar, s-a format o coloană de aproximativ 7 km, potrivit Poliției de Frontieră.

Taxarea se face cu aproximativ 2,5 km înainte de a traversa podul si a ajunge la controlul de frontieră româno-bulgar.

Din punct de vedere al formalităţilor de frontieră efectuate la intrarea în ţară de poliţiştii de frontieră români, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, controlul se face pe 6 artere destinate autovehiculelor de transport marfă, cu 7 poliţişti de frontieră.

În ultimele 24 de ore, s-a prezentat la intrarea în ţară un număr foarte mare de mijloace de transport marfă, din cauză că în Bulgaria se lucrează pe mai multe tronsoane de drumuri, iar traficul pentru acest tip de mijloace de transport este canalizat în principal pe PTF Giurgiu, potrivit sursei citate.

Totodată, autorităţile statului vecin opresc pe teritoriul Bulgariei camioanele şi le permit continuarea călătoriei grupat, către punctul de frontieră.

Redactare Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri