300 de dolari să mănânci zilnic avocado, timp de șase luni. Cercetătorii caută 1.000 de voluntari

Data actualizării: Data publicării:
avocado
Foto: Shutterstock

Dacă ești genul de persoană care adoră sosul de guacamole și care crede că pâinea prăjită cu avocado este divină, patru universități te caută.

avocado
Foto: Shutterstock

Cercetători de la Loma Linda University, Penn State, Tufts University și University of California din Los Angeles te vor plăti să mănânci avocado în fiecare zi timp de 6 luni. Sună prea bine să fie adevărat, dar nu este o păcăleală. Se face în beneficiul științei.

Cercetătorii caută 1.000 de candidați cu sprijinul cărora să decopere dacă avocado te ajută, de fapt, să slăbești.

Avocado constituie o sursă bogată de grăsimi bune pentru inimă, care poate ajuta cu colesterolul, dar există câteva dubii cum că fructul nu este atât de sănătos precum pare.

“Din moment ce avocado conține cele mai multe grăsimi dintre toate fructele, ar părea ilogic să ne imaginăm că ar putea ajuta lumea să dea jos grăsimea abdominală.”, au spus cei de la Loma Linda University.

Un studiu publicat în Journal of the American Heart Association a arătat că dacă zilnic înlocuim grăsimile saturate cu un avocado, tensiunea arterială ar putea scădea. Cercetătorii de la Penn State au de gând să verifice această presupunere monitorizând nu doar efectele avute asupra grăsimii abdominale a participanților la studiu, cât și starea generală de sănătate în ce privesc bolile cardiovasculare.

Fiecare universitate caută 250 de împătimiți de avocado care sunt dispuși să mânănce un avocado pe zi sau doi pe lună. Participanții vor primi câte 300 de dolari la sfârșitul fiecărui studiu, și 24 de avocado în dar de care se pot bucura cum poftesc .

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri