Primul accident pe podul de la Brăila după inaugurare, produs din cauza unor poze

Data actualizării: Data publicării:
podul de la braila a fost inaugurat
Podul de la Brăila a fost inaugurat în 6 iulie. FOTO: INQUAM PHOTOS - George Călin

Un accident a avut loc pe podul de la Brăila imediat după inaugurare, după ce un șofer a încetinit ca să facă poze. CNAIR le reamintește șoferilor că oprirea şi staţionare pe poduri este interzisă prin lege. 

La scurt timp după ceremonia la care au participat președintele, premierul și comisarul european pentru Transporturi, două autoturisme s-au tamponat.

Potrivit Rador, un șofer a încetinit pentru a face poze și a fost lovit de mașina din spate.

Tamponarea a fost una ușoară, iar șoferii și-au continuat drumul. 

Conform legislației rutiere, oprirea pe poduri este interzisă și este sancționată. Amenzile ajung până la 2.900 de lei.

Ieri a fost deschisă circulația pe Podul de la Brăila. Centrul Infotrafic al Poliției Române a anunțat joi că pe podul de la Brăila va exista restricție de viteză de 80 de kilometri la oră.

Noaptea, în intervalul orar 21.00 - 06.00, de luni până vineri, circulația pe podul de la Brăila va fi suspendată. În weekend-uri și sărbători legale (chiar dacă sunt zile din cursul săptămânii), circulația rutieră va fi deschisă, precizează Infotrafic. Aceste măsuri se aplică până la data de 30.11.2023. 

CNAIR face apel la şoferi să nu mai oprească pe podul peste Dunăre

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) face apel la şoferi să nu mai oprească pe Podul suspendat peste Dunăre, deoarece oprirea şi staţionare pe poduri este interzisă prin lege, iar o astfel de manevră rutieră poate duce la producerea de accidente de circulaţie.

"Aseară a avut loc o tamponare pe pod între două autoturisme. Deşi legea spune că este interzis să opreşti sau să staţionezi pe pod, deşi există şi semnalizare rutieră pe pod în acest sens, un şofer a oprit ca să facă poze şi maşina lui a fost lovită din spate de un alt autoturism.

Accidentul a fost unul uşor, dar astfel de evenimente nu trebuie să mai aibă loc pe pod. Facem apel la şoferi să nu mai oprească pe pod, nu permite legislaţia rutieră şi există risc de producere a accidentelor rutiere", a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Şerbănescu.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri