Alexia, fata căreia medicii i-au replantat brațele după accidentul din Pașcani, va fi externată azi. Când își va putea folosi mâinile

Data actualizării: Data publicării:
alexia
Primele imagini cu Alexia, adolescenta căreia chirurgii au reușit să-i replanteze ambele brațe după accidentul din Pașcani. Foto: Facebook

Alexia, adolescenta de 15 ani care a trecut printr-o intervenție de 20 de ore de replantare a bratelor în urma unui grav accident rutier, va fi externată astăzi din spital. După prima intervenție, cea mai complicată, fata a mai fost operată de încă șase ori. Inclusiv medicii vorbesc despre o recuperare spectaculoasă și sunt de părere că Alexia își va putea folosi ambele brațe în cel mult un an.

Alexia își va petrece Anul Nou acasă, la Botoșani, după două săptămâni în care a trecut prin șapte operații după accidentul din apropiere de Pașcani.

Medicii spun că au fost operații maraton și că cea mai complicat, prima dintre ele, a durat 20 de ore. Atunci au reușit să replanteze brațele fetei.

Au urmat încă șase intervenții chirurgicale, care au durat între două și zece ore fiecare.

Fata va avea nevoie de câte două ședințe de kinetoterapie pe săptămână, iar medicii sunt optimiști că își va putea folosi ambele brațe în cel mult un an.

De altfel, ei au fost surprinși de evoluția fetei, în condițiile în care riscul de deces de după astfel de accidente este foarte ridicat.

În urmă cu două zile, mama fetei a postat pe rețelele sociale imagini cu Alexia, alături de un mesaj de mulțumire pentru medici. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Adolescenta de 15 ani este una dintre cele 35 de persoane care se aflau într-un autocar cu artişti care, în  noaptea de 16 spre 17 decembrie, se deplasa de la Botoşani spre un festival în judeţul Ialomiţa. La intrarea în municipiul Paşcani, autocarul s-a răsturnat. Un număr de 25 de persoane, dintre care 12 minori, au avut nevoie de îngrijiri medicale. 
 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri