Un autocar cu 35 de artiști ai unui ansamblu folcloric s-a răsturnat lângă Pașcani. O adolescentă de 15 ani și-a pierdut ambele brațe

Data actualizării: Data publicării:
autocar-rasturnat
Un autocar cu membri ai unui ansamblu folcloric s-a răsturnat lângă Pașcani. FOTO: https://bittv.info/

Artiștii mergeau la un festival cu autocarul. Accidentul a avut loc în cursul nopții, în localitatea Pașcani. Autocarul s-a răsturnat, iar 25 de pasageri, dintre care 12 minori au fost răniți. Autoritățile au instituit planul roșu de intervenție. Cel mai grav este o adolescentă de 15 ani. Din cauza rănilor suferite, medicii au fost nevoiți să îi amputeze brațele. 

Un autocar plin cu artiști care mergeau la un festival folcloric s-a răsturnat lângă Pașcani. 25 de persoane au fost duse la spital

 

Potrivit ISU Iaşi, Planul Roşu de intervenţie a fost activat la 00,05 şi dezactivat la ora 01,35.

După sosirea salvatorilor, 25 de persoane - 12 minori şi 13 adulţi - au avut nevoie de îngrijiri medicale.

"La ora 00,03 a fost primit un apel prin SNUAU 112 pentru a semnala că un autocar cu 35 de persoane s-a răsturnat în municipiul Paşcani, dintre care 10 au nevoie de îngrijiri medicale. Au intervenit forţe şi mijloace de intervenţie din cadrul Inspectoratului. În urma evaluării medicale au fost transportate la spital 25 de persoane. Două dintre ele au fost duse la Spitalul pentru Copii 'Sf. Maria' Iaşi. Din totalul persoanelor, 15 aveau vârste cuprinse între 14-17 ani", a declarat Georgică Onofreiasa, purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi.

La faţa locului s-au deplasat echipaje de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă, SMURD, ISU şi Poliţie, dar şi o autospecială de descarcerare grea.

Potrivit Dianei Cimpoeşu, coordonator SMURD Iaşi, doi copii în stare gravă au fost transportaţi de la SAJ la Spitalul ''Sf. Maria'' din Iaşi.

"Cel mai grav sunt doi adolescenți pe care i-am adus cu Terapia Intensivă Mobilă și ambulanța cu medic la Spitalul de Copii din Iași. Este vorba despre o adolescentă de 15 ani cu amputație totală a unui braț și parțială a celuilalt braț, cu traumatism cranio cerebral și un alt adolescent cu traumatism cranio cerebral cu pierdere de substanță la nivel fronto-parietal care este văzut de către pediatri împreună cu Spitalul de Neurochirurgie, " a explicat  prof. dr. Diana Cimpoesu, medic-sef UPU-SMURD.

''În total la Iaşi au fost transferate 7 persoane'', a spus Diana Cimpoeşu.

Autocarul a plecat de la Botoşani şi trebuia să ajungă la Ialomiţa.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri