Anisie îl contrazice pe prefect: Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență decide suspendarea cursurilor. ISMB doar propune

Data actualizării: Data publicării:
invatamant online in fata calculatorului
Elevii vor primi tablete și calculatoare în valoare de 150 de milioane de euro. Foto: Profimedia

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că Inspectoratul Școlar București propune scenariul roșu de marți, azi cursurile urmând să se  desfășoare hibrid. Prevederile sunt clare, a spus Anisie, care a adăugat că măsura este propusă în contextul în care rata de infectare în București a depășit 3 la mia de locuitori.

UPDATE 9.18. "Toate unitățile de învățământ de stat și particulare vor avea activitate didactică online, dar decizia este la Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență.

În absența hotărârii Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență, unitățile de învățământ funcționează hibrid.

În HG și în ordinul comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății, în mod clar la nivel local pentru suspendarea cursurilor, comitetul județean sau al municipiului București decide prin emiterea unei hotărâri suspendarea pentru 14 zile a activității școlare față în față.", a subliniat Anisie, după ședința de la Inspectoratul Școlar București.

Declarația vine să contrazică afirmațiile prefectului Gheorghe Cojanu, potrivit căruia decizia cu privire la închiderea şcolilor o vor lua Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii, iar Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă decide doar „inserarea într-un scenariu sau altul, galben sau roşu”. 


"Dacă rata depășește trei la mia de locutori, cum suntem în situația asta azi, ISMB, cu DSP transmite către comitetul muncipiului București pentru situații de urgență propunerea pentru suspendarea temporară a cursurilor, pentru 14 zile. Asta înseamnă că elevii nu vor mai merge fizic la școală, învățarea va continua în sistem online.

Dacă rata depășește trei la mia de locutori, cum suntem în situația asta azi, ISMB, cu DSP transmite către comitetul muncipiului București pentru situații de urgență propunerea pentru suspendarea temporară a cursurilor, pentru 14 zile. Asta înseamnă că elevii nu vor mai merge fizic la școală, învățarea va continua în sistem online", a explicat Monica Anisie.

În legătură cu lipsa de coerență a declarațiilor privind momentul de la care se aplică scenariul roșu în funcție de rata de infectare, Anisie a spus că a fost o "neînțelegere".

"Prevederile legale sunt clare, dacă ne uităm la ce s-a întâmplat și în alte județe, deciziile au fost luate de comitetele județene pentru situații de urgență.

Mai avem și alte localități în scenariul roșu", a afirmat ministrul.

Întrebată ce se va întâmpla dacă azi, bilanțul epidemiei în România va indica o rată de infectare în București mai mică de 3 la mie, Anisie a răspuns că DSP va spune ce se va întâmpla și că măsurile se iau acum raportat la situația de ieri.

Ministrul a adăugat că va vedea azi dacă tabletele au ajuns în școli.

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri