Foto Arheologii au descoperit o sabie veche de 3.000 de ani în Bavaria. Aceasta e foarte bine conservată și încă strălucește

Data actualizării: Data publicării:
FyrLZDvWcAIJcK3
Arheologii au găsit o sabie veche de 3.000 de ani foarte bine conservată încât încă strălucește. Foto: Archäologie-Büro Dr. Woidich/twitter

Arheologii au descoperit o sabie octogonală datând de acum peste 3.000 de ani într-un cimitir din landul Bavaria, aflat în sudul Germaniei, scrie The Guardian

Sabia este atât de bine păstrată încât încă luceşte, potrivit unui comunicat al Oficiului de Stat Bavarez pentru Conservarea Monumentelor. 

A fost descoperită săptămâna trecută în Donau-Ries, iar cercetătorii cred că a fost pusă în mormânt ca o ofrandă funerară. Se crede că sabia datează de la sfârşitul secolului al XIV-lea î.Hr., epoca bronzului mijlociu. O sabie ca aceasta, cu mâner octogonal, realizat în întregime din bronz, este o descoperire rară, potrivit declaraţiei. 

„Sabia şi mormântul mai trebuie să fie examinate, astfel încât arheologii noştri să poată clasifica această excavaţie mai precis”, a declarat profesorul Mathias Pfeil, şeful Biroului de Stat Bavarez pentru Conservarea Monumentelor.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Starea de conservare este excepţională! O astfel de descoperire este foarte rară”, a adăugat Mathias Pfeil, citat de News.ro.

Cercetătorii cred că sabia era o armă adevărată. „Centrul de greutate din partea din faţă a lamei indică faptul că a fost echilibrată în principal pentru a tăia”, se arată în declaraţie. 

Sabia a fost găsită într-un mormânt în care se aflau rămăşiţele a trei persoane – un bărbat, o femeie şi un tânăr – care au fost îngropate la scurt timp una după alta, continuă declaraţia. Nu este clar care a fost relaţia lor, dar au fost îngropaţi cu numeroase bunuri.

Editor : M.D.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri