Atenţionare de călătorie emisă de MAE pentru românii care merg în SUA: Stare de urgenţă în California din cauza furtunii Hilary

Data publicării:
sigla mae pe usa ministerului afacerilor externe interior cu umbra unui barbat
Ministerul Afacerilor Externe. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să se deplaseze în SUA că autorităţile locale au declarat stare de urgenţă pentru sudul Californiei din cauza furtunii tropicale Hilary, care va aduce căderi masive de precipitaţii şi inundaţii în zona litorală imediată şi în regiunile muntoase din acest stat american.

Viteza vântului se estimează că va ajunge de circa 50 kilometri pe oră la rafală.

Din cauza intensificării vântului, pot fi înregistrate întârzieri şi anulări ale curselor aeriene, fapt pentru care autorităţile americane recomandă cetăţenilor care au prevăzute călătorii interne sau internaţionale în perioada de evoluţie a acestei furtuni să menţină legătura cu companiile aeriene în vederea obţinerii asistenţei şi rerutării zborurilor, după caz.

Cetăţenii români aflaţi în dificultate din cauza furtunii tropicale Hilary pot apela linia telefonică de urgenţă 911 pentru intervenţia echipelor de salvare, dacă este necesară.

Toate persoanele aflate în zonă sunt sfătuite să urmeze anunţurile şi instrucţiunile autorităţilor locale. Condiţii cu privire la legislaţia americană privind rambursarea contravalorii biletelor de călătorie sau rerutarea acestora pot fi identificate pe site-ul oficial al Departamentului de Transporturi american, www.transportation.gov.

Cetăţenii români pot solicita informaţii şi asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Washington: +12023322392, +12023322935, +12023324858, şi ale Consulatului General al României la Los Angeles: +13104440623; +13104738061; +13102314468, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numerele de telefon de permanenţă atât al misiunii diplomatice a României la Washington: +12024208350, cât şi al Consulatului General al României la Los Angeles: +13107210474.

MAE recomandă consultarea paginilor web losangeles.mae.ro, washington.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri