Bărbat arestat preventiv pentru că și-ar fi ajutat soția să se prostitueze. Posta anunțurile, făcea programările și o ducea la clienți

Data actualizării: Data publicării:
pantofi negri cu toc si bani pe podea langa un pat
Toți banii obținuți de femeie din prostituție erau gestionați de soțul ei. Credit foto: Guliver/Getty Images

Un bărbat din Constanța a ajuns după gratii, după ce și-ar fi încurajat soția să se prostitueze. El era cel care posta anunțurile pe diverse site-uri și o însoțea la clienți. Tot el era, însă, și cel care gestiona câștigurile femeii, scrie Ziua de Constanța. Pentru fapta sa, individul a fost arestat preventiv pentru proxenetism în formă continuată.

"Afacerea" de familie începuse în octombrie 2021. În cei doi ani care au urmat, individul "a determinat și înlesnit practicarea prostituției de către soția sa", spun procurorii. Altfel spus, el s-ar fi ocupat de tot ce însemna "promovare": posta anunțurile cu serviciile sexuale oferite de femeie pe diverse site-uri și făcea și plățile pentru promovarea acestora.

Mai mult, spun procurorii, tot el era și cel care o însoțea pe femeie spre clienții programați, dar și cel care gestiona banii câștigați din prostituție de soția lui.

Afacerea lor a funcționat până ce pe fir au intrat polițiștii, care au deschis pe numele bărbatului dosar penal pentru prostituție în formă continuată.

"La data de 18.10.2023 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a propus judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 18.10.2023 şi până la data de 16.11.2023 inclusiv, a inculpatului T.D.I., cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetism, în formă continuată, prev. de art. 213 alin. 1 din C. Pen., cu aplic. art. 35 alin. 1 din C. Pen. (...) La data de 18.10.2023 judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța a admis propunerea procurorului de caz, dispunând luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile", au transmis, miercuri, reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța pentru sursa citată.

Punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție, mai transmit procurorii.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri